طرز تهیه مربای زرشک خوشمزه و مجلسی با رنگ فوق العاده + 4 نکته طلایی

طرز تهیه مربای زرشک

مربای زرشک یکی از خوشمزه‌ترین و متفاوت‌ترین انواع مرباهای ایرانی است که به دلیل طعم ترش و شیرین خاص خود، طرفداران زیادی دارد. این مربا با رنگ جذاب و درخشانش علاوه بر طعم بی‌نظیری که دارد، سفره صبحانه و عصرانه شما را زیباتر می‌کند. تهیه مربای زرشک بسیار آسان است و می‌توانید با رعایت چند نکته ساده، یک مربای خانگی عالی و بدون تلخی درست کنید. در ادامه با آموزش قدم به قدم و نکات مهم طرز تهیه مربای زرشک همراه باشید.

برای تهیه مربای زرشک، اول زرشک‌ها رو پاک می‌کنیم و می‌ذاریم یک ساعت توی آب سرد خیس بخورن. بعد آبکش می‌کنیم و با شکر لایه‌لایه توی کاسه می‌ریزیم و می‌ذاریم ۴ ساعت توی یخچال بمونه. بعد از اون شربت رو با آب و شکر درست می‌کنیم و زرشک‌ها رو اضافه می‌کنیم تا مربا قوام بیاد. وقتی به غلظت مطلوب رسید، وانیل رو اضافه می‌کنیم و می‌ذاریم خنک بشه، بعد توی ظرف شیشه‌ای می‌ریزیم و توی یخچال نگه می‌داریم. برای مدت طولانی هم می‌شه فریز کرد.

مواد لازم برای ۱ شیشه متوسط مقدار مواد
زرشک تازه ۱ کیلوگرم
شکر ۱ کیلو و ۲۵۰ گرم
وانیل نصف قاشق چایخوری
آب ۵ لیوان

دستور پخت مربای زرشک

پاک کردن و خیس کردن زرشک‌ها

برای تهیه مربای زرشک ابتدا زرشک ها را داخل سینی می ریزیم و پاک می کنیم و بعد آن ها را داخل کاسه ای بزرگ می ریزیم و روی زرشک ها آب سرد می ریزیم تا کاملا سطح آن ها از آب پوشیده شود و به مدت ۱ساعت اجازه می دهیم تا خیس بخورند.

آبکش کردن و ترکیب زرشک با شکر

سپس زرشک ها را داخل آبکش می ریزیم و با آب سرد زرشک ها را آبکش می کنیم و کنار می گذاریم.یک سوم کل شکر را در کاسه ای می ریزیم و کنار دستمان می گذاریم و کمی از زرشک را داخل کاسه ای می ریزیم و کمی از شکر کنار دستمان روی زرشک می ریزیم.

قراردادن زرشک و شکر در یخچال

حالا مجددا کمی زرشک می ریزیم و لایه بعد کمی شکر می ریزیم.همین طور لایه لایه زرشک و شکر می ریزیم تا زرشک و شکر کنار دستمان تمام شود و کاسه را داخل یخچال می گذاریم تا به مدت ۴ ساعت زرشک ها آب بیندازند.

تهیه شربت آب و شکر

پس از گذشت ۴ ساعت قابلمه ای بزرگ را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و ۵ لیوان آب داخل آن می ریزیم و باقی شکر را کم کم به آب اضافه می کنیم و با قاشق هم می زنیم تا کاملا شکر در آب حل شود و بعد کاسه محتوی زرشک و شکر را از یخچال بیرون می آوریم.

افزودن زرشک و شکر به شربت

سپس آن ها را به قابلمه آب و شکر می افزاییم و حرارت را ملایم می کنیم و کمی مواد را آرام با قاشق مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم تا مربا قوام یابد.به هیچ عنوان درب قابلمه را نمی گذاریم چون رنگ مربا را بد می کند.

بررسی غلظت مربا

برای اینکه از غلظت مطلوب مربا مطمئن شویم نصف قاشق مرباخوری از شهد مربا را داخل یک لیوان آب سرد می ریزیم اگر مربا تا رسیدن به کف لیوان متلاشی شد یعنی هنوز زمان نیاز دارد تا مربا به غلظت مطلوب برسد.

اضافه کردن وانیل و پایان پخت

ولی اگر شهد ته نشین شد و به صورت منسجم به کف لیوان رسید، یعنی مربا به قوام مطلوب رسیده است. حالا وانیل را اضافه می کنیم و با قاشق چوبی مربا را مخلوط می کنیم، سپس قابلمه را از روی حرارت بر می داریم.

خنک کردن و بسته‌بندی مربا

حالا اجازه می دهیم مربا با دمای محیط هماهنگ شود، سپس مربا را داخل ظرف های شیشه ای درب دار می ریزیم و در یخچال قرار می دهیم. برای نگهداری طولانی مدت مربای زرشک بهتر است آنرا بسته بندی و فریز کنیم.

نکات پخت مربای زرشک

مربای زرشک تازه , طرز تهیه مربای زرشک , مربای زرشک , طرز تهیه مربا زرشک تازه

له شدن دانه های زرشک

اگر در پایان پخت دانه های زرشک سالم بمانند و له نشوند ظاهر مربای ما خیلی شکیل تر می شود. برای اینکه دانه های زرشک سالم بمانند و له نشوند بهتر است که مربا را بیش از حد هم نزنیم و بگذاریم با حرارت ملایم به قوام برسد.

جایگزین وانیل

خیلی از خانم ها دوست ندارند، در هنگام مصرف مربا طعم وانیل حس شود. برای رفع این مشکل می توانیم وانیل را از مواد لازم حذف کنیم و یا اینکه از ماده غذایی دیگری مثل دانه های هل برای عطر و طعم بهتر مربای زرشک استفاده کنیم.

انتخاب زرشک مناسب

برای تهیه مربای زرشک، بهتره از زرشک تازه و باکیفیت استفاده کنید. زرشک‌هایی که خیلی خشک یا بیش از حد ترش باشن، ممکنه مزه و بافت مربا رو خراب کنن. همچنین، بهتره زرشک‌ها رو قبل از استفاده با دقت پاک کنید و هر گونه برگ، چوب یا شن و ماسه رو از اون‌ها جدا کنید. این کار کمک می‌کنه تا مربای شما تمیز و بدون ناخالصی باشه.

اهمیت زمان خیس خوردن

خیس کردن زرشک‌ها به مدت یک ساعت توی آب سرد، به تمیز شدن بهتر و نرم شدن زرشک‌ها کمک می‌کنه. این مرحله رو نباید نادیده بگیرید چون باعث می‌شه زرشک‌ها توی مربا پخته شده و بافت نرمی داشته باشن. بعد از خیس خوردن، زرشک‌ها رو به خوبی آبکش کنید تا آب اضافی اون‌ها گرفته بشه و مربا حالت آبدار نشه.

دانستنی های بیشتر

آشنایی با خواص زرشک

زرشک یکی از میوه‌های پرخاصیت طبیعت است که به‌دلیل ترکیبات مفیدی مانند بربرین، آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین C، در تقویت سیستم ایمنی، کاهش قند خون، تنظیم کلسترول و پیشگیری از بیماری‌های قلبی و دیابت مؤثر عمل می‌کند. خواص زرشک همچنین شامل اثرات ضدالتهابی، ضدعفونی‌کننده و محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌های اکسیداتیو است، اما مصرف آن در برخی گروه‌ها مانند زنان باردار، افراد با فشار خون پایین یا مشکلات خونریزی، نیازمند احتیاط و مشورت پزشکی است.

مطالعه بیشتر