
فالوده یکی از انواع دسرهای محبوب و قدیمی ایرانیان است که معروف ترین نوع آن را به شهر شیراز نسبت می دهند، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه فالوده در ادامه با سایت نتیش همراه باشید.
برای طرز تهیه فالوده، ابتدا آب و شکر را روی حرارت ملایم ترکیب میکنیم تا شکر کاملاً حل شود، سپس گلاب را افزوده و اجازه میدهیم شربت پس از جوشیدن سرد شود. شربت را در فریزر یخ میزنیم و بعد از پودر کردن با غذاساز، دوباره فریز میکنیم. در مرحله بعد، نشاسته را با آب ترکیب کرده و حرارت میدهیم تا غلیظ و کشدار شود، سپس از صافی ریز رد میکنیم تا به شکل رشتههایی نازک روی یخ بریزد. در پایان، این رشتهها را با یخ پودر شده مخلوط کرده و فالوده را با شربت آلبالو یا آبلیمو سرو میکنیم.
مواد لازم برای ۴ نفر | مقدار مواد |
نشاسته | ۳۰۰ گرم |
گلاب | ¼ لیوان |
شکر | ۱ لیوان |
آب | ۴ لیوان |
لیمو ترش | ۱ عدد |
شربت آلبالو | برای تزیین |
طرز تهیه فالوده
ترکیب کردن آب و شکر
ابتدا ۲ لیوان از آب را در قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و شکر را کم کم به آن اضافه می کنیم و با قاشق هم می زنیم تا کاملا شکر در آب حل شود و دیگر هم زدن را متوقف می کنیم و اجازه می دهیم تا شربت قوام یابد.
اضافه کردن گلاب
در این مرحله گلاب را می افزاییم و شربت را هم می زنیم و صبر می کنیم تا بجوشد و قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و صبر می کنیم تا شربت سرد شود و بعد در کاسه ای می ریزیم و در فریزر قرار می دهیم تا یخ بزند.
آماده کردن شربت
سپس شربت یخ زده را از فریزر خارج می کنیم و در مخلوط کن یا غذاساز می ریزیم و پودر که شد در کاسه ای می ریزیم و مجددا داخل فریزر قرار می دهیم.۲ لیوان آب باقی مانده را در قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
اضافه کردن نشاسته
حالا نشاسته را به آن می افزاییم و کمی با قاشق مخلوط آب و نشاسته را هم می زنیم و دیگر اجازه می دهیم تا آب کامل تبخیر شود و نشاسته غلیظ شود. پس از اینکه نشاسته غلیظ شد با قاشق آن را هم می زنیم.
ریختن نشاسته در یخ
باید نشاسته کشدار نیز شده باشد و بعد خیلی سریع در کاسه ای تکه های درشت یخ می ریزیم و نشاسته غلیظ شده را در آبکش ( سوراخ های ریز داشته باشد ) می ریزیم و با قاشق روی نشاسته ها فشار می آوریم.
رشته کردن نشاسته
حالا نشاسته ها از سوراخ های آبکش رد می شوند به صورت رشته هایی بسیار نازک و کاسه یخ را زیر آبکش می گذاریم تا رشته ها روی تکه یخ ها بریزند و با قاشق رشته ها را آرام زیر و رو می کنیم تا به طور کامل سفت نشوند و انعطاف داشته باشند.
ترکیب کردن فالوده و یخ پودری
یخ پودر شده را از فریزر بیرون می آوریم و در کاسه ای می ریزیم و رشته های نازک نشاسته را از داخل کاسه یخ بیرون می آوریم و به یخ پودر شده می افزاییم و خوب با یکدیگر مخلوط می کنیم تا رشته های فالوده منسجم شوند.
تزیین و سرو فالوده
حالا فالوده ما آماده شده است و می توانیم فالوده را در کاسه های مورد نظرمان بریزیم. برای بهتر شدن طعم فالوده می توانید به سلیقه خود از آب لیمو ترش، شربت آلبالو و … استفاده کنید که کاملا سلیقه ای می باشد.
نکات طرز تهیه فالوده
فالوده به روش کرمانی
معروف ترین نوع فالوده در میان ایرانیان فالوده شیرازی است که با رشته های سفت و منسجم از نشاسته تهیه می شود. در تهیه فالوده به روش کرمانی هم از نشاسته استفاده می شود، ولی فالوده در پایان حالتی نرم تر دارد. طرز تهیه فالوده کرمانی را در آموزش زیر مشاهده نمایید.