کامل ترین لیست آموزش طرز تهیه غذاهای ماه رمضان برای افطاری و سحری

لیست آموزش طرز تهیه غذاهای ماه رمضان

در این مطلب قصد داریم انواع غذاهای ایرانی و بین المللی که برای وعده های سحری و افطاری مناسب هستند را برای شما بازدیدکنندگان گرامی جمع آوری کنیم، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه انواع غذاهای ماه رمضان در ادامه با سایت نتیش همراه باشید.

لیست غذاهای افطاری ماه رمضان

کباب تابه ای

برای تهیه کباب تابه ای، ابتدا پیاز رنده‌شده را با گوشت چرخ‌کرده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و خوب ورز می‌دهیم. مایه کباب را در یخچال استراحت داده، سپس در تابه چرب‌شده پهن می‌کنیم و برش می‌زنیم. پس از سرخ شدن دو طرف کباب، سسی از رب گوجه‌فرنگی تفت‌داده، زعفران دم‌کرده، آبلیمو و فلفل سیاه تهیه کرده و روی کباب می‌ریزیم. گوجه‌فرنگی‌های نصف‌شده را کنار کباب گذاشته و اجازه می‌دهیم سس به خورد کباب برود. در نهایت، کباب را با گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی سرخ‌شده تزئین کرده و سرو می‌کنیم.

حلیم گندم

برای تهیه حلیم گندم، ابتدا گندم‌های پوست‌کنده را از شب قبل خیس کنید، سپس آن‌ها را با شش لیوان آب روی حرارت کم بپزید و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. هم‌زمان، گوشت را با آب، پیاز و زردچوبه بپزید تا کاملاً مغزپخت شود. پس از پخت، گوشت را ریش‌ریش کرده و به گندم پوره‌شده اضافه کنید، سپس نمک و مقداری روغن نیز بیفزایید و مدام هم بزنید تا قوام بگیرد. در نهایت، حلیم را از روی حرارت برداشته، با شکر و دارچین تزئین کنید و همراه با نان تازه سرو نمایید.

فرنی آرد برنج

برای تهیه فرنی با آرد برنج، ابتدا شیر را روی حرارت ملایم قرار داده، شکر و گلاب را اضافه کنید و هم بزنید تا شکر حل شود. سپس آرد برنج را کم‌کم اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا گلوله نشود. با جوشیدن شیر، حرارت را کم کنید و هم زدن را ادامه دهید تا فرنی به قوام برسد. پس از غلیظ شدن، آن را از روی حرارت برداشته و همچنان هم بزنید تا بافت یکدست بماند.

شله زرد

برای تهیه شله زرد، ابتدا برنج را چندین بار شسته و با آب و گلاب به مدت ۳۰ دقیقه خیس کنید. بادام‌ها را نیز در آب خیس کرده و پوست آن‌ها را جدا کنید. در قابلمه‌ای، ۸ لیوان آب را بجوشانید و برنج خیس‌خورده را اضافه کنید. بعد از نرم شدن برنج، زعفران دم‌کرده را اضافه کنید و پس از آن شکر را بیفزایید و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. بادام‌های خلال‌شده و کمی نمک را اضافه کرده و هم زدن را ادامه دهید تا به غلظت مطلوب برسد. در پایان، کره را اضافه کرده، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید خنک شود. شله زرد را در ظرف ریخته و با دارچین، خلال پسته یا بادام تزئین کنید.

ته چین کباب تابه ای

برای تهیه ته چین کباب تابه ای، ابتدا گوشت چرخ‌کرده را با پیاز رنده‌شده، ادویه‌ها و آرد سوخاری مخلوط کرده و ورز می‌دهیم. سپس آن را در تابه سرخ می‌کنیم. در همین حین برنج را خیسانده و مواد ته‌چین شامل ماست، زرده تخم‌مرغ، زعفران و روغن را آماده می‌کنیم. مقداری از برنج را با این مواد ترکیب کرده و در قابلمه چرب‌شده پهن می‌کنیم. روی آن کباب سرخ‌شده، بادمجان، سیب‌زمینی و فلفل دلمه‌ای سرخ‌شده قرار داده و بقیه برنج را اضافه می‌کنیم. پس از فشرده‌سازی، کره را روی برنج گذاشته و اجازه می‌دهیم ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد، سپس قالبی سرو می‌کنیم.

چکدرمه

برای تهیه چکدرمه ترکمنی، ابتدا گوشت گوسفندی را سرخ کرده و کنار می‌گذاریم. سپس پیاز را تفت داده و با زردچوبه، فلفل سیاه و رب گوجه فرنگی ترکیب می‌کنیم. پس از افزودن گوجه رنده‌شده و تبخیر آب آن، گوشت را برمی‌گردانیم و آب جوش اضافه می‌کنیم تا گوشت کاملاً بپزد. در این حین برنج را خیسانده و پس از پخت گوشت، آن را از قابلمه خارج کرده و برنج را در همان آب می‌پزیم. سپس گوشت را روی برنج قرار داده و اجازه می‌دهیم ۴۵ دقیقه دم بکشد. در نهایت با کشمش تفت‌داده‌شده تزیین کرده و سرو می‌کنیم.

کتلت سیب زمینی

برای تهیه کتلت سیب زمینی، ابتدا سیب‌زمینی‌ها را آبپز کرده، پوست گرفته و رنده می‌کنیم. پس از خنک شدن، سیر و پیاز رنده‌شده را اضافه کرده و آب اضافی آن‌ها را می‌گیریم. سپس پنیر پیتزا، سس مایونز، تخم‌مرغ، آرد سوخاری، نمک، فلفل و زردچوبه را افزوده و مخلوط را ورز می‌دهیم تا چسبندگی پیدا کند. مایه کتلت را به شکل دلخواه درآورده، در آرد سوخاری می‌غلتانیم و در روغن داغ سرخ می‌کنیم. پس از گرفتن روغن اضافی، کتلت‌ها را در ظرف چیده و با نان و سس دلخواه سرو می‌کنیم.

ماش پلو

برای تهیه ماش پلو، ابتدا ماش را ۱۲ ساعت خیسانده و سپس می‌پزیم. پیاز نگینی را تفت داده، سیر، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و ماش پخته‌شده را نیز تفت می‌دهیم. برنج خیسانده را در آب جوش پخته و آبکشی می‌کنیم. قابلمه را چرب کرده و ته‌دیگ نان یا سیب‌زمینی می‌گذاریم، سپس برنج و مخلوط ماش را لایه‌لایه می‌ریزیم و می‌گذاریم ۴۵ دقیقه دم بکشد. گوشت چرخ‌کرده را با ادویه‌ها ورز داده، به‌صورت کوفته‌های کوچک درآورده و سرخ می‌کنیم. در نهایت، ماش پلو را مخلوط کرده و با کوفته قلقلی تزیین کرده و سرو می‌کنیم.

کباب مراکشی

برای تهیه کباب مراکشی، ابتدا پیاز، گشنیز، جعفری، سیر و زنجبیل را رنده کرده و با گوشت چرخ‌کرده، پودر زیره، دارچین، نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز مخلوط می‌کنیم. پس از ۱۰ دقیقه ورز دادن، در صورت شل بودن، کمی آرد اضافه کرده و مایه را یک ساعت در یخچال می‌گذاریم. سپس مواد را دور سیخ‌های چوبی شکل داده و مجدداً ۳۰ دقیقه در یخچال قرار می‌دهیم. سیخ‌ها را در تابه گریل با کمی روغن سرخ کرده و در کنار آن گوجه‌فرنگی نیز سرخ می‌کنیم. کباب را با برنج دمی یا کته قالبی سرو می‌کنیم.

کوفته نخودچی

برای تهیه کوفته نخودچی، ابتدا لپه را خیسانده و همراه با پیاز نگینی در روغن تفت می‌دهیم، سپس ادویه‌ها و رب گوجه را افزوده و با آب می‌گذاریم بپزد. پس از نیم ساعت، لیمو عمانی و نمک را اضافه می‌کنیم. در این حین، گوشت چرخ‌کرده را با پیاز رنده‌شده، آرد نخودچی، نمک، فلفل و زردچوبه ورز داده و کوفته‌هایی به اندازه نارنگی درست می‌کنیم. کوفته‌ها را به آرامی در قابلمه می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم جا بیفتند. پس از ۳۰ دقیقه، سیب‌زمینی خردشده را اضافه کرده و تا پخت کامل صبر می‌کنیم. غذا را به‌صورت آبدار یا کم‌آب سرو کرده و برای طعم بهتر، از سبزیجات معطر، سیر و آب‌لیمو استفاده می‌کنیم.

کوکو سویا

برای تهیه کوکو سویا، ابتدا سویا را ۳۰ دقیقه در آب خیسانده و سپس آبکشی می‌کنیم. سیب‌زمینی آبپز و رنده‌شده را با جعفری خردشده، پیاز رنده‌شده (آب‌گرفته)، و قارچ تفت‌داده‌شده ترکیب می‌کنیم. در کاسه‌ای دیگر، تخم‌مرغ‌ها را با آرد، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و به مواد اضافه می‌کنیم. پس از ورز دادن، مایه را در روغن داغ سرخ کرده و پس از طلایی شدن هر دو طرف، کوکوها را در ظرف سرو می‌چینیم. این کوکو را می‌توان با گوجه، خیارشور و نان تازه میل کرد.

اسنک مرغ

برای تهیه اسنک مرغ، ابتدا پیاز نگینی را در روغن تفت داده و زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می‌کنیم. سپس فیله مرغ خردشده را افزوده و تفت می‌دهیم تا تغییر رنگ دهد. قارچ و فلفل دلمه‌ای خردشده را اضافه کرده و پس از تبخیر آب قارچ، نمک و ادویه می‌زنیم. لبه‌های نان تست را جدا کرده، مقداری از مایه مرغ و پنیر پیتزا روی آن ریخته و نان دیگری روی آن قرار می‌دهیم. نان‌ها را کمی فشار داده و در ساندویچ‌ساز می‌گذاریم تا برشته شوند. سپس اسنک‌ها را برش زده و با سس کچاپ سرو می‌کنیم.

قیمه نثار

برای تهیه قیمه نثار، ابتدا پیاز نگینی را در روغن تفت داده و زردچوبه اضافه می‌کنیم. سپس گوشت قیمه‌ای را افزوده و سرخ می‌کنیم تا تغییر رنگ دهد. رب گوجه، فلفل سیاه، پودر هل و دارچین را اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم، سپس آب اضافه کرده و اجازه می‌دهیم گوشت با حرارت ملایم بپزد. در این حین، برنج را خیسانده و پس از جوشاندن در آب نمک، آبکشی می‌کنیم. قابلمه را چرب کرده، ته‌دیگ نان یا سیب‌زمینی گذاشته و برنج را دم می‌گذاریم. زرشک، خلال بادام، پسته و پوست پرتقال را در کره تفت داده و پس از دم کشیدن برنج، گوشت و خلال‌ها را روی آن می‌ریزیم و سرو می‌کنیم.

باتر چیکن

برای تهیه مرغ کره ای هندی، ابتدا فیله‌های مرغ را با زنجبیل، سیر، سس فلفل و نمک مزه‌دار کرده و ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت می‌دهیم. پیاز نگینی را در روغن و کره تفت داده تا طلایی شود، سپس زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می‌کنیم. گوجه‌فرنگی رنده‌شده را افزوده و پس از سرخ شدن، بادام هندی، شکر، فلفل قرمز، ادویه ماسالا و نمک را اضافه کرده و یک پیمانه آب می‌ریزیم تا بجوشد. پس از ۱۵ دقیقه، مخلوط را پوره کرده و دوباره به تابه برمی‌گردانیم. در تابه‌ای دیگر، مرغ مزه‌دار شده را سرخ کرده و همراه با خامه، آب و کره به سس اضافه می‌کنیم. غذا را ۱۵ دقیقه دیگر می‌پزیم و با برنج یا نان پیتا سرو می‌کنیم.

شاورما

برای تهیه شاورما، ابتدا پیاز خلالی، سیر رنده‌شده، روغن، آب‌لیمو، ماست چکیده، نمک، فلفل سیاه، آویشن و پاپریکا را مخلوط کرده و گوشت قرمز یا مرغ را به صورت نواری نازک برش زده و در این ترکیب می‌خوابانیم. پس از یک ساعت استراحت در یخچال، گوشت را در کره سرخ می‌کنیم. برای سس، سس مایونز را با ماست چکیده و سیر رنده‌شده مخلوط می‌کنیم. نان پیتا را با رب انار پوشانده، گوشت سرخ‌شده، سس، گوجه، خیارشور و کاهو را اضافه کرده و نان را به‌صورت لقمه‌ای می‌پیچیم. شاورما را گرم سرو می‌کنیم.

خوراک میگو

برای تهیه خوراک میگو، ابتدا پیاز و فلفل دلمه‌ای خلالی را در روغن تفت می‌دهیم تا سبک و کاراملی شود. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کرده و گوجه‌فرنگی خردشده را می‌افزاییم تا آب بیندازد. پس از آن، سیر و زنجبیل رنده‌شده را همراه با زعفران دم‌کرده به مواد اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم. در نهایت، میگوهای پاک‌شده را در تابه ریخته، درب آن را گذاشته و حدود ۳۰ دقیقه می‌پزیم، در این مدت گاهی هم می‌زنیم. خوراک میگو را می‌توان با نان یا برنج سرو کرد.

پیراشکی مرغ

برای تهیه پیراشکی مرغ، آرد، شکر، نمک و خمیر مایه را مخلوط کرده و تخم‌مرغ، ماست، روغن و آب ولرم را اضافه می‌کنیم. پس از ترکیب، خمیر را ورز داده، استراحت می‌دهیم تا حجم آن افزایش یابد. برای تهیه مواد میانی، پیاز را تفت داده، سوسیس، قارچ، فلفل دلمه‌ای، رب گوجه، سیر و مرغ خردشده را اضافه کرده و با ادویه‌ها مزه‌دار می‌کنیم. پس از خنک شدن مواد، خمیر را پهن کرده، قالب زده و مواد را درون آن قرار می‌دهیم. خمیر را بسته، در روغن داغ سرخ کرده و پس از گرفتن روغن اضافی، با سس دلخواه سرو می‌کنیم.

بورک گوشت و قارچ

برای تهیه بورک گوشت، ابتدا قارچ‌ها را ورقه‌ای خرد کرده و در روغن تفت می‌دهیم، سپس آب‌لیمو اضافه می‌کنیم تا سیاه نشوند. پس از تبخیر آب قارچ، آن را کنار گذاشته و پیاز نگینی را در کمی روغن تفت می‌دهیم تا طلایی شود. سپس آویشن، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کرده و گوشت چرخ‌کرده را تفت می‌دهیم تا تغییر رنگ دهد. رب گوجه‌فرنگی را افزوده و سرخ می‌کنیم، سپس قارچ را اضافه کرده و ترکیب می‌کنیم. خمیر یوفکا را روی سینی باز کرده، کمی آب می‌زنیم، از مواد گوشتی داخل آن ریخته و رویش پنیر پیتزا می‌ریزیم. خمیر را لوله کرده و لبه‌های آن را مرطوب می‌کنیم تا بسته شود. بورک‌ها را در سینی چرب‌شده یا روی کاغذ روغنی چیده، سپس با ترکیب تخم‌مرغ و شیر رومال کرده و روی آن‌ها کنجد می‌پاشیم. در فر ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه پخته و در پایان چند دقیقه گریل را روشن می‌کنیم. در صورت نداشتن فر، می‌توان بورک‌ها را در روغن سرخ کرد.

آلبالو پلو

برای تهیه آلبالو پلو، ابتدا آلبالوها را هسته‌گیری کرده و با شکر می‌جوشانیم تا شربت غلیظ شود. پیاز رنده‌شده را با گوشت چرخ‌کرده، نمک و فلفل مخلوط کرده و کوفته‌قلقلی‌های کوچک درست می‌کنیم، سپس در روغن سرخ می‌کنیم. برنج را پس از خیساندن در آب جوش می‌پزیم و آبکش می‌کنیم. در قابلمه ته‌دیگ نان یا سیب‌زمینی گذاشته، لایه‌ای از برنج، آلبالو و کوفته‌ها را قرار می‌دهیم و این مراحل را تکرار می‌کنیم. روی برنج مقداری شربت آلبالو و روغن ریخته، ابتدا حرارت را زیاد کرده تا بخار کند، سپس کم می‌کنیم تا دم بکشد. پس از دم کشیدن، در دیس کشیده و با آلبالو و کوفته تزئین می‌کنیم.

کوکو مرغ

برای تهیه کوکو مرغ، ابتدا سیب‌زمینی و سینه مرغ را جداگانه آبپز کرده و پس از خنک شدن، رنده می‌کنیم. سپس سیر و پیاز رنده‌شده (آب‌گرفته)، جعفری خردشده، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه کرده و مواد را ورز می‌دهیم. تخم‌مرغ‌ها را افزوده و مخلوط را یک ساعت در یخچال استراحت می‌دهیم. در تابه روغن را داغ کرده و مایه کوکو را به‌صورت قالبی یا تکه‌های کوچک سرخ می‌کنیم. برای ظاهری مجلسی، کوکوها را در آرد سوخاری می‌غلتانیم یا در قالب‌های استیل سرخ می‌کنیم. در نهایت، با گوجه، پیاز و خیارشور سرو می‌کنیم.

مرغ وحشی

برای تهیه مرغ وحشی، ابتدا پیاز خلالی را کف قابلمه ریخته و تکه‌های مرغ را روی آن می‌چینیم. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و آلو بخارا، روغن، شکر، کره، نمک، فلفل سیاه و زنجبیل را اضافه کرده، سپس درب قابلمه را می‌بندیم تا مرغ بدون افزودن آب، با آب پیاز بپزد. پس از ۴۵ دقیقه، زعفران دم‌کرده و آب‌لیمو را اضافه کرده و اجازه می‌دهیم تا آب اضافی تبخیر و غذا به روغن بیفتد.

شیش طاووق

برای تهیه شیش طاووق لبنانی، ابتدا پیاز خلالی و سیر خردشده را با ماست، سس کچاپ، روغن زیتون، سس سویا، عسل، سرکه سیب، نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و پودر زنجبیل مخلوط می‌کنیم. سینه مرغ را مکعبی خرد کرده و در این ترکیب مزه‌دار می‌کنیم، سپس ۲ ساعت در یخچال استراحت می‌دهیم. پس از آن، مرغ را به همراه فلفل دلمه‌ای و پیاز خردشده به‌صورت یکی در میان به سیخ می‌کشیم. سیخ‌ها را روی گریل یا در تابه چرب‌شده کباب کرده و مواد باقیمانده از مرینیت را حرارت می‌دهیم تا سس غلیظ شود. شیش طاووق را با نان پیتا یا کته و سس آماده‌شده سرو می‌کنیم.

هریسه گندم

برای تهیه هریسه گندم، ابتدا بلغور گندم را دو ساعت در آب خیس می‌کنیم. پیاز نگینی را در روغن تفت داده تا سبک شود، سپس زردچوبه، نمک و دارچین را اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم. آب قلم و آب را به قابلمه افزوده، سپس بلغور را اضافه کرده و با حرارت ملایم می‌پزیم تا لعاب بیندازد. این غذا را می‌توان با نمک یا شکر سرو کرد. در نهایت، هریسه را در ظرف کشیده و با پیاز داغ، دارچین، شکر یا کنجد تزیین می‌کنیم. برای نسخه کم‌کالری، می‌توان بلغور جو جایگزین کرد و از آب قلم کمتری استفاده کرد.

لیست غذاهای سحری ماه رمضان

حلوای ساده

برای تهیه حلوا ابتدا شربت را با جوشاندن آب، شکر، گلاب و هل آماده کنید و پس از حل شدن شکر، زعفران دم‌کرده را اضافه کنید تا شربت غلیظ شود. سپس آرد را چند بار الک کرده و در تابه‌ای روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن کرمی شود. بعد از آن، روغن داغ را به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا خمیری شود. در نهایت، شربت داغ را کم‌کم به مخلوط آرد و روغن اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا حلوا براق شود. در پایان، آن را در ظرف مناسب ریخته و با خلال بادام، پسته و پودر نارگیل تزیین کنید.

شامی نخودچی

برای تهیه شامی نخودچی، ابتدا گوشت چرخ‌کرده را با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه ورز می‌دهیم. پیاز رنده‌شده (آب‌گرفته)، آرد نخودچی، سرکه سفید و تخم‌مرغ را اضافه کرده و مخلوط را یک ساعت در یخچال استراحت می‌دهیم. در این حین، گوجه‌فرنگی رنده‌شده را با روغن، رب گوجه‌فرنگی و رب فلفل شیرین تفت داده تا سس جا بیفتد. مایه شامی را به شکل‌های کوچک فرم داده و در روغن سرخ می‌کنیم، سپس آن‌ها را در سس گوجه قرار داده تا طعم بگیرند. شامی را با نان یا برنج سرو کرده و لذت ببرید.

کباب سرداشی

برای تهیه کباب سرداشی همدانی، گوشت چرخ‌کرده را با پیاز و سیب‌زمینی در غذاساز یا چرخ‌گوشت یکدست کرده و آب اضافی آن‌ها را می‌گیریم. سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کرده و مواد را خوب ورز می‌دهیم تا منسجم شود. مایه کباب را در تابه‌ای یکدست پهن کرده، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی ورقه‌ای و فلفل سبز را روی آن می‌چینیم و تابه را با فویل می‌پوشانیم. در صورت کم‌چرب بودن گوشت، کمی روغن اضافه می‌کنیم. تابه را در فر ۱۸۰ درجه قرار داده و پس از یک ساعت، کباب را آماده و سرو می‌کنیم.

کباب تتالی

برای تهیه تتالی اراکی، ابتدا یک پیاز را رنده کرده و آب آن را گرفته، سپس با گوشت چرخ‌کرده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مخلوط کرده و ورز می‌دهیم تا منسجم شود. پیاز دیگر را نگینی خرد کرده و در روغن تفت می‌دهیم، سپس ادویه‌ها و رب گوجه‌فرنگی را افزوده و تفت می‌دهیم تا طعم خامی آن گرفته شود. گوشت را به صورت گلوله‌های کوچک درآورده و در تابه می‌چینیم. سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی ورقه‌ای را روی گوشت قرار داده، ۲ پیمانه آب جوش اضافه کرده و درب تابه را می‌گذاریم. پس از ۴۵ دقیقه تا یک ساعت، غذا جا افتاده و با نان یا برنج سرو می‌شود.

واویشکا گوشت

برای تهیه واویشکا گوشت رشتی، ابتدا پیاز را خلالی یا نگینی خرد کرده و در روغن تفت می‌دهیم تا طلایی شود. سپس سیر خردشده را اضافه کرده و پس از کمی تفت دادن، گوشت چرخ‌کرده را همراه با زردچوبه و فلفل سیاه افزوده و سرخ می‌کنیم. رب گوجه‌فرنگی را در وسط تابه تفت داده تا خامی آن گرفته شود، سپس گوجه‌فرنگی خردشده را اضافه کرده و درب تابه را می‌گذاریم تا گوشت کاملاً بپزد و آب آن تبخیر شود. در انتها نمک را اضافه می‌کنیم. هم‌زمان سیب‌زمینی را نگینی خرد کرده و سرخ می‌کنیم. واویشکا را با سیب‌زمینی سرخ‌شده و نان یا برنج سرو می‌کنیم.

لپه پلو

برای تهیه لپه پلو کرمانی، ابتدا لپه را از شب قبل خیس کرده و سپس در آب می‌پزیم. برنج را نیز ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت در آب و نمک می‌خیسانیم. پیاز نگینی را در روغن تفت داده، گوشت خردشده را اضافه کرده و با زردچوبه و فلفل سیاه می‌پزیم تا کاملاً جا بیفتد. برنج خیسانده را در آب جوش ریخته، پس از ۳ دقیقه لپه، زردچوبه و زیره را افزوده و پس از نیم‌پز شدن آبکشی می‌کنیم. کف قابلمه را با نان یا سیب‌زمینی برای ته‌دیگ پوشانده، نیمی از برنج و لپه را ریخته، گوشت را در وسط قرار داده و باقی برنج را اضافه می‌کنیم. برنج را ۴۵ دقیقه دم داده و با سالاد شیرازی سرو می‌کنیم.

عدسی

برای تهیه عدسی سنتی و خوشمزه، ابتدا عدس را ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت خیس کرده، سپس آبکشی می‌کنیم. پیاز نگینی را در روغن زیتون تفت داده تا سبک شود، سپس زردچوبه و رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و سرخ می‌کنیم تا طعم خامی آن گرفته شود. عدس آبکشی‌شده را همراه با نمک و فلفل به قابلمه افزوده و کمی تفت می‌دهیم، سپس ۶ لیوان آب ریخته و اجازه می‌دهیم با حرارت ملایم بپزد. در تابه‌ای جداگانه، آرد سفید را در روغن زیتون تفت داده و برای لعاب بیشتر به عدسی اضافه می‌کنیم. سیب‌زمینی‌های مکعبی خردشده را در نیمه پخت به قابلمه می‌ریزیم و پس از ۳۰ دقیقه، عدسی آماده سرو می‌شود. برای تزیین می‌توان از کنجد، جعفری تازه، پیازداغ و روغن زیتون استفاده کرد و با لیموترش تازه میل کرد.

حلیم گندم

برای تهیه حلیم گندم، گندم پوست‌کنده را یک شب خیس کرده، سپس با ۶ لیوان آب روی حرارت ملایم می‌پزیم و مرتب هم می‌زنیم تا ته نگیرد. گوشت را با پیاز، زردچوبه و آب پخته، سپس ریش‌ریش می‌کنیم. وقتی گندم کاملاً پوره شد، گوشت، نمک و کمی روغن را افزوده و هم می‌زنیم تا قوام بیابد، اما نباید تمام آب آن تبخیر شود. پس از آماده شدن، حلیم را در ظرف ریخته، با دارچین، شکر و روغن تزیین کرده و با نان تازه سرو می‌کنیم.

بریانی مرغ

برای تهیه بریانی مرغ، ابتدا برنج را ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت در آب و نمک خیس می‌کنیم. پیاز نگینی را تفت داده، مرغ را افزوده و سرخ می‌کنیم، سپس زعفران، زردچوبه، برگ بو، پودر دارچین، نمک و فلفل را اضافه کرده و با ۳ لیوان آب می‌پزیم. در تابه‌ای دیگر، پیاز خلالی، هویج و سیب‌زمینی را سرخ کرده، سپس رشته فرنگی را تفت داده و با آب می‌پزیم. نخود فرنگی، کشمش، بادام و سبزیجات سرخ‌شده را اضافه کرده و کنار می‌گذاریم. برنج را در آب جوش با نمک و زردچوبه نیم‌پز کرده، آبکشی می‌کنیم و در قابلمه‌ای با ته‌دیگ نان یا سیب‌زمینی دم می‌گذاریم. پس از پخت، برنج را در دیس کشیده، مرغ، سبزیجات و رشته فرنگی را اضافه کرده و با آب مرغ سرو می‌کنیم.

مرغ تنوری و سبزیجات

برای تهیه مرغ تنوری و سبزیجات، ابتدا سس مایونز، ماست، روغن زیتون، آب‌لیمو، نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر گوجه، ادویه تندوری، پاپریکا و فلفل قرمز را مخلوط کرده، سیر و پیاز خردشده را اضافه می‌کنیم. روی تکه‌های مرغ شیار زده، با مواد ترکیب کرده و ۶ ساعت در یخچال استراحت می‌دهیم. سپس مواد را در سینی فر ریخته، کمی آب اضافه کرده و مرغ‌ها را روی آن می‌چینیم. گوجه، هویج و کدو سبز را افزوده، سینی را با فویل پوشانده و در فر ۱۹۰ درجه، به مدت ۹۰ دقیقه می‌پزیم. هر ۳۰ دقیقه آب سینی را روی مرغ می‌ریزیم، سپس فویل را برداشته و ۳۰ دقیقه دیگر برای برشته شدن می‌پزیم. در نهایت، روی مرغ‌ها کره ذوب‌شده مالیده و برای طلایی شدن، چند دقیقه گریل را روشن می‌کنیم.

چیکن تیکا ماسالا

برای تهیه چیکن تیکا ماسالا، تکه‌های کوچک مرغ را با ماست، ادویه گرام ماسالا، پودر سیر، پودر زنجبیل، پودر دارچین، زردچوبه، فلفل قرمز و نمک مخلوط کرده و حداقل ۲ ساعت در یخچال استراحت می‌دهیم. سیخ‌های چوبی را در آب یخ می‌خیسانیم تا هنگام پخت نسوزند. سپس مرغ‌های مزه‌دار شده را به سیخ کشیده و در تابه گریل داغ، هر سمت را حدود ۳ دقیقه می‌پزیم. در نهایت، چیکن تیکا را در ظرف سرو چیده و همراه با برنج کته یا نان میل می‌کنیم.

شوید پلو با مرغ

برای تهیه شوید پلو با مرغ، ابتدا پیاز خلالی را در روغن تفت داده، سپس دارچین، کاری، زردچوبه و فلفل سیاه را افزوده و رب گوجه‌فرنگی را سرخ می‌کنیم. تکه‌های مرغ را اضافه کرده و کمی سرخ می‌کنیم، سپس فلفل دلمه‌ای و هویج خردشده را می‌افزاییم و همراه با ۲ لیوان آب جوش می‌پزیم. هم‌زمان، برنج را خیس کرده، در آب جوش همراه با نمک و روغن نیم‌پز کرده و آبکشی می‌کنیم. ته قابلمه را با نان یا سیب‌زمینی پوشانده، برنج و شوید خشک را لایه‌لایه می‌ریزیم و به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم می‌گذاریم. پس از پخت مرغ، استخوان‌ها را جدا کرده و درون سس غلیظ‌شده بازمی‌گردانیم، در پایان زعفران دم‌کرده افزوده و اجازه می‌دهیم جا بیفتد. شوید پلو را در ظرف سرو ریخته و مرغ را روی آن یا لابه‌لای برنج قرار داده و سرو می‌کنیم.

رولت گوشت

برای تهیه رولت گوشت، پیاز رنده‌شده و آب‌گرفته را با گوشت چرخ‌کرده، جعفری خردشده، تخم‌مرغ، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و پودر پیاز ترکیب کرده و ۱۰ دقیقه ورز داده، سپس یک ساعت در یخچال استراحت می‌دهیم. در این فاصله، پیاز خردشده را در روغن تفت داده، رب گوجه‌فرنگی، ادویه و زعفران دم‌کرده را افزوده و با کمی آب می‌گذاریم سس بجوشد. سیب‌زمینی‌های نگینی را سرخ کرده و کنار می‌گذاریم. مایه گوشت را روی پلاستیک باز کرده، سیب‌زمینی سرخ‌شده را وسط آن قرار داده و رول کرده، ۱۵ دقیقه در فریزر قرار می‌دهیم. سپس رولت را در تابه سرخ کرده و در سس آماده‌شده می‌پزیم تا مغزپخت شود. در نهایت، رولت را برش زده و با سس سرو می‌کنیم.

سرویسی گوشت

برای تهیه سرویسی گوشت، گوشت را به‌صورت مکعب‌های کوچک خرد کرده و با پیاز رنده‌شده، نمک و فلفل سیاه مخلوط کرده و یک شب در یخچال استراحت می‌دهیم. سپس گوشت را در روغن داغ تفت داده تا آب آن کشیده شود و برشته شود. بعد نصف لیوان آب اضافه کرده، حرارت را کم کرده و اجازه می‌دهیم به‌آرامی بپزد. گوجه‌فرنگی پوست‌کنده و خردشده را افزوده، حرارت را زیاد می‌کنیم تا آب نیندازد و طی ۱۵ دقیقه بپزد. در پایان، غذا را با فلفل بیشتر تندتر کرده و همراه با نان یا برنج سرو می‌کنیم.

کباب کوبیده در توری

برای تهیه کباب کوبیده در توری، گوشت گوسفندی را چرخ کرده و با پیاز رنده‌شده و آب‌گرفته، نمک، فلفل سیاه و در صورت تمایل سماق و زعفران ترکیب می‌کنیم. مواد را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز داده و ۲ ساعت در یخچال استراحت می‌دهیم. سپس منقل زغال را آماده کرده و دو طرف توری فلزی را با روغن چرب می‌کنیم تا کباب نچسبد. مایه کباب را به‌صورت یکدست و با ضخامتی کمتر از یک سانتی‌متر روی توری پهن کرده، توری را بسته و روی منقل قرار می‌دهیم. با چرخاندن مداوم، کباب را یکنواخت می‌پزیم و در صورت تمایل، روی آن کره می‌مالیم. در نهایت، کباب را به‌صورت یک تکه در ظرف سرو کرده و با نان یا برنج میل می‌کنیم.

کباب لقمه

برای تهیه کباب لقمه ای خانگی، ابتدا پیازها را رنده کرده و آب اضافی آن را می‌گیریم، سپس با گوشت چرخ‌کرده، نمک، فلفل سیاه، سبزیجات معطر (مثل جعفری یا ترخون)، زعفران دم‌کرده و آرد سوخاری ترکیب می‌کنیم. مواد را به‌خوبی ورز داده و ۲۰ دقیقه در یخچال استراحت می‌دهیم. سیخ‌های چوبی را در آب ولرم قرار داده تا هنگام پخت نسوزند. سپس تابه را با کمی روغن روی حرارت کم داغ کرده و مایه کباب را به سیخ می‌کشیم. سیخ‌ها را در تابه قرار داده و بعد از سرخ شدن یک طرف، آن‌ها را برمی‌گردانیم. در حین پخت، گوجه‌فرنگی‌های نصف‌شده را نیز اضافه کرده و در صورت تمایل، کمی آب جوش روی کباب‌ها می‌ریزیم تا مغزپخت شوند. در نهایت، کباب لقمه‌ای را با نان یا برنج سرو می‌کنیم.

شامی کباب کوبیده

برای تهیه کتلت کباب کوبیده، ابتدا گوشت چرخ‌کرده (ترجیحاً مخلوط گوشت گوسفند و گوساله) را در یک کاسه ریخته و پیاز رنده‌شده و آب‌گرفته را به آن اضافه می‌کنیم. سپس نمک، فلفل سیاه، سماق و زعفران دم‌کرده را افزوده و حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز می‌دهیم تا مایه کاملاً چسبناک و منسجم شود. پس از استراحت ۲ ساعته در یخچال، تابه‌ای را با روغن گرم کرده و از مایه کتلت به اندازه یک نارنگی برداشته، فرم داده و در روغن سرخ می‌کنیم. بعد از طلایی شدن یک سمت، به‌آرامی آن را برمی‌گردانیم تا طرف دیگر نیز سرخ شود. در صورت تمایل، می‌توان کمی کره ذوب‌شده روی کتلت‌ها ریخته و همراه با گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی سرخ‌شده سرو کرد.

لوبیا پلو

برای تهیه لوبیا پلو مجلسی، ابتدا لوبیا سبز را خرد کرده و کنار می‌گذاریم. پیاز و سیر را نگینی کرده و در تابه‌ای با روغن تفت می‌دهیم تا سبک شوند. سپس گوشت چرخ‌کرده را اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا تغییر رنگ دهد. گوجه‌فرنگی خرد شده را افزوده و مخلوط می‌کنیم تا آب آن تبخیر شود. بعد از آن، لوبیا سبز را اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم. در شیرجوشی جداگانه، رب گوجه را در روغن تفت داده و به مخلوط گوشت و لوبیا اضافه می‌کنیم. پس از سرد شدن مواد، برنج را آبکش کرده و ته قابلمه را با روغن، نان یا سیب‌زمینی برای ته‌دیگ آماده می‌کنیم. سپس برنج و مایه لوبیا را به‌صورت لایه‌ای در قابلمه می‌ریزیم. ابتدا با حرارت زیاد بخار ایجاد کرده، سپس حرارت را کم می‌کنیم تا پلو دم بکشد. در پایان، برنج و مایه را در قابلمه مخلوط کرده و با سالاد شیرازی سرو می‌کنیم.

شامی بابلی

برای تهیه شامی بابلی، ابتدا نخود و لپه خیس و پخته شده را میکس می‌کنیم؛ سپس پیاز، سیر، سیب‌زمینی له‌شده، گردو، گوشت چرخ‌کرده و ادویه‌ها همراه با تخم‌مرغ افزوده و ورز می‌دهیم، بعد از استراحت در یخچال، مایه را به شکل گرد تهیه و سرخ می‌کنیم و با نان تازه سرو می‌کنیم.

گشنیز کباب

برای تهیه گشنیز کباب آذری، ابتدا لپه را چند ساعت در آب خیس کرده و سپس با آب تازه می‌پزیم. پس از پخت، لپه را با پیاز چرخ کرده و با گوشت چرخ‌کرده، تخم‌مرغ، ادویه و آرد سوخاری ترکیب می‌کنیم. مواد را ورز داده و به شکل کتلت در روغن سرخ می‌کنیم. برای سس، گشنیز را تفت داده، سپس پیاز، فلفل دلمه‌ای و ادویه را اضافه کرده و تفت می‌دهیم. آب لپه، آرد و رب گوجه را به سس افزوده و در نهایت گشنیز و کوفته‌ها را در آن قرار داده و می‌پزیم تا جا بیفتد. این غذا را با نان یا برنج سرو می‌کنیم.

عدس پلو

برای تهیه عدس پلو، ابتدا عدس را با آب می‌پزیم و برنج را می‌شوییم و می‌خیسانیم. سپس برنج را در آب جوش می‌پزیم و آبکش می‌کنیم. پیاز را با ادویه تفت داده، عدس پخته را به آن اضافه کرده و با برنج مخلوط می‌کنیم. کف قابلمه را با نان یا سیب‌زمینی برای ته‌دیگ آماده کرده و مخلوط برنج و عدس را روی آن می‌ریزیم، سپس با حرارت کم دم می‌کنیم. در این میان، گوشت چرخ‌کرده را با پیاز و ادویه سرخ کرده، سپس کشمش را به آن اضافه می‌کنیم. در نهایت، عدس پلو را با برنج زعفرانی، گوشت و کشمش تزیین کرده و سرو می‌کنیم.

غذاهای بیشتر

غذا با گوشت چرخ کرده

غذا با گوشت چرخ کرده یکی از پرطرفدارترین گزینه‌ها در آشپزی است که به دلیل طعم لذیذ و روش پخت آسان، جایگاه ویژه‌ای در سفره‌ها دارد. این نوع غذا معمولاً با ترکیب گوشت چرخ‌کرده و ادویه‌های متنوع تهیه می‌شود و می‌توان آن را با روش‌های مختلفی مانند سرخ کردن، پختن یا گریل کردن آماده کرد. بسته به سلیقه، می‌توان مواد دیگری مانند سبزیجات، حبوبات یا غلات را به آن اضافه کرد تا ارزش غذایی آن افزایش یابد. استفاده از چاشنی‌های مناسب باعث ایجاد طعمی متعادل و خوشمزه می‌شود که مورد پسند همه افراد خانواده قرار می‌گیرد.

غذا با بادمجان

غذا با بادمجان از محبوب‌ترین و متنوع‌ترین گزینه‌ها در آشپزی است که به دلیل طعم خاص و بافت نرم این سبزی، طرفداران زیادی دارد. این نوع غذا معمولاً با روش‌هایی مانند سرخ کردن، کبابی کردن یا پختن تهیه می‌شود و می‌توان آن را با ترکیباتی مانند سس‌های مخصوص، سبزیجات تازه و ادویه‌های معطر طعم‌دار کرد. ترکیب این ماده با پروتئین‌های گیاهی یا حیوانی، غذایی کامل و مقوی ایجاد می‌کند که علاوه بر طعم بی‌نظیر، ارزش غذایی بالایی نیز دارد. استفاده از چاشنی‌های مناسب، طعمی دلچسب به آن می‌بخشد و آن را به انتخابی عالی برای وعده‌های روزانه تبدیل می‌کند.

غذا با سیب زمینی

غذا با سیب زمینی یکی از پرطرفدارترین گزینه‌ها در آشپزی است که به دلیل طعم ملایم و سازگاری با انواع مواد غذایی، در بسیاری از دستورهای غذایی استفاده می‌شود. این ماده مغذی را می‌توان به روش‌های مختلفی مانند سرخ کردن، آب‌پز کردن، پختن در فر یا ترکیب با دیگر مواد غذایی آماده کرد. افزودن ادویه‌ها و چاشنی‌های مناسب به این ترکیب، طعمی لذیذ و دلچسب ایجاد می‌کند که مورد پسند همه افراد، از کودکان تا بزرگسالان، قرار می‌گیرد. همچنین، این نوع غذا به دلیل داشتن کربوهیدرات طبیعی، انرژی لازم برای فعالیت‌های روزانه را فراهم کرده و یک انتخاب عالی برای وعده‌های اصلی یا میان‌وعده‌ها محسوب می‌شود.

غذا با قارچ

غذا با قارچ یکی از گزینه‌های خوشمزه و مغذی در آشپزی است که به دلیل بافت لطیف و طعم خاص خود، در ترکیب با مواد مختلف، طعمی دلپذیر ایجاد می‌کند. این ماده سرشار از پروتئین و مواد معدنی بوده و می‌توان آن را به روش‌های مختلفی مانند سرخ کردن، گریل کردن یا ترکیب با سس‌های خوش‌طعم تهیه کرد. افزودن ادویه‌ها و سبزیجات معطر به این نوع غذا، طعمی بی‌نظیر ایجاد کرده و آن را به انتخابی عالی برای وعده‌های اصلی یا میان‌وعده‌های سالم تبدیل می‌کند. به دلیل ارزش غذایی بالا و هضم آسان، این نوع غذا برای تمامی گروه‌های سنی مناسب بوده و می‌تواند جایگزین مناسبی برای سایر منابع پروتئینی باشد.

غذا با مرغ

غذا با مرغ یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین گزینه‌ها در آشپزی است که به دلیل طعم ملایم و ارزش غذایی بالا، در ترکیب با مواد مختلف، طعمی فوق‌العاده ایجاد می‌کند. این ماده را می‌توان با روش‌هایی مانند سرخ کردن، پختن، کبابی کردن یا ترکیب با سس‌ها و ادویه‌های متنوع آماده کرد. بسته به نوع پخت، می‌توان طعمی تند، ترش، شیرین یا ملایم به آن بخشید که مطابق با ذائقه‌های مختلف باشد. ترکیب آن با سبزیجات، غلات یا حبوبات، یک وعده غذایی کامل و مقوی ایجاد می‌کند که علاوه بر خوشمزگی، تأمین‌کننده پروتئین مورد نیاز بدن نیز هست.

مطالعه بیشتر